SVETOVNO PRVENSTVO V UPRAVLJANJU DVIGAL

Julija 2016 smo v našem podjetju organizirali državno prvenstvo v spretnostnem upravljanju dvigal. 13 najboljših upravljavcev iz vse Slovenije se je pomerilo na posebnem poligonu, kjer so morali, v kar najkrajšem času premagati 8 različnih ovir in narediti čim manj napak. Vsak tekmovalec je imel dva poizkusa, upošteval pa se je boljši čas.

Najbolje se je odrezal Andrej Škodnik s časom 3:34 minute, drugo mesto je osvojil Peter Rac s časom 3:41 minute (oba iz podjetja Megras d.o.o.), na tretje mesto pa se je uvrstil Uroš Lednik (Elektro Maribor), ki je nalogo opravil v času 4:20 minute. Kot tekmovalno dvigalo je služil Hiab X-Hipro 192 E-5, eno najbolj naprednih dvigal na svetu.

Zmagovalec je poleg laskavega naslova državnega prvaka v upravljanju dvigal, prejel tudi denarno nagrado in pa uvrstitev na svetovno prvenstvo World Crane Championship, ki ga organizira družba Hiab in je bilo 24. in 25. septembra na sejmu IAA v Hannovru.

Andrej se je dobro držal in več kot odlično zastopal Slovenijo ter dosegel 9. mesto z odličnim časom 3:21. Konkurenca je bila huda in sistem izločanja (knock-out)  ni prinesel sreče. Nizozemec, ki ga je izločil, je končal na drugem mestu in to celo s slabšim časom v finalu kot ga je Andrej dosegel v osmini finala. Bravo Andrej, da si več kot odlično zastopal Slovenijo in pokazal svetu, da so tudi pri nas odlični upravljavci in da bodo morali tudi v prihodnje računati s Slovenijo!

Zmagala pa je Danska (že spet 🙂 ), kjer očitno vse leto samo trenirajo… 🙂 Čestitke seveda tudi zmagovalcu, saj je nenazadnje slogan prvenstva: May the best man win!

Iskrene čestitke tudi podjetju Megras d.o.o., ki se ne ponaša le z odličnimi dvigali, pač pa tudi z najboljšim slovenskim in enim najboljših upravljalcev dvigal na svetu. BRAVO ANDREJ!!!!

Istočasno pa velja vabilo in izziv vsem upravljavcem dvigal: Drugo leto bo spet priložnost!

Iskrene čestitke zmagovalcu in vsem tekmovalcem!!!!

*V informacijo: zaradi lažje organizacije bo tekmovanje World Crane Championship vsaki dve leti (v Hannovru na sejmu IAA v septembru). Posledično bomo temu prilagodil tudi državno prvenstvo, ki bo torej pomladi 2018.