Poligon 2022

 V petek 10. 6. 2022 se je v Ljutomeru odvijalo državno prvenstvo v upravljanju z dvigalom, ki je štelo tudi kot kvalifikacije za svetovno prvenstvo World Crane Championship 2022, ki se bo odvijalo med 24 in 25 septembrom na sejmu IAA v Hannovru. Na tekmovanju so se pomerili najboljši tekmovalci iz vse Slovenije, prav tako pa so nas obiskali kolegi iz Madžarske.

Poligon je bil sestavljen iz osmih ovir, katere je bilo potrebno v določenem zaporedju in čim hitreje premagati ter pri tem storiti čim manj napak. Tekmovalo se je z dvigalom Hiab X-HiPro 192.

TOP 3

Najboljši čas je dosegel Peter Rac iz podjetja Megras d.o.o. iz Murske Sobote – 2 minuti in 40 sekund. Drugo mesto je dosegel samostojni podjetnik Franci Novak, ki je dosegel čas 3 minute in 22 sekund. Na tretjem mestu pa smo ponovno lahko videli Borisa Feleja iz podjetja Elektro Celje s časom 3 minute in 32 sekund.

Zmagovalec Peter Rac je po odličnem nastopu na vprašanje »Kakšen je vaš recept za zmago?« odgovoril: »Potrebno se je umiriti, premagati tremo in uživati v tekmovanju ter druženju.« Na tekmovanje se ni posebej pripravljal, glede same proge pa je dejal: »Poligon je letos bil bolj tehničen in potrebna je bila natančnost, kar mi tudi bolj leži. Prejšnja leta je bil bolj poudarek na podiranju ovir«.

Na ogled je bilo kar nekaj zanimivih nadgradenj in dvigal

Zraven tekmovanja so si obiskovalci  lahko ogledali veliko zanimivih nadgradenj – dvigala Hiab in Loglift, kotalni prekucnik Multilift Ultima, prekucnike Meiller, menjalni sistem, kesone, prikolico za prevoz elektro-agregatov itd.

Reportaža iz svetovnega prvenstva WCC 2022 sledi v septembru. 😉