Polna zmogljivost dvigala tudi pri minimalno izvlečenih stabilizatorjih. Sedaj tudi pri modelu HIAB X-HiPro 408 in X-HiPro 418!

VSL + (Variable Stability Logic Plus) je pametni elektronski sistem, ki preko senzorjev v stabilizatorjih spremlja pritisk na podlago in s tem zaznava stabilnost samega vozila. Torej ni edini pogoj le izvlek stabilizatorjev, ampak tudi tovor na vozilu in teža samega vozila. 

HIAB je ta sistem že leta 2015 začel vključevati v večje modele kot so 548, 558, 638, 858 in 1058. Sedaj sta z VSL + opremljena tudi HIAB 408 in 418 X-HiPro (oba imata tudi sistem za neskončno obračanje dvigala).

Primer uporabe:

V mestih in strnjenih naseljih so ulice pogosto ozke in ni možno zasesti celotnega cestišča, da bi lahko maksimalno izvlekli stabilizatorje in tako stabilizirali vozilo. VSL + vam omogoča, da izvlečete stabilizatorje le kolikor vam dopuščajo okoliščine in ostalo kompenzirate s težo tovora na kesonu. Tudi na gradbiščih, kjer je vedno gneča in veliko strojev je pomembno, da je prostor, ki ga zasede vaše vozilo čim manjši.

Podobno je z nosilnostjo dvigala pred kabino. Pri običajnem stabilnostnem sistemu je pri večini vozil močno zmanjšana zmogljivost dvigala pred kabino zaradi zmanjšane stabilnosti vozila. S sistemom VSL + je lahko zmogljivost dvigala v celotnem območju dvigala maksimalna, ker sistem zaznava obtežitev vozila in ne le razdaljo izvleka stabilizatorjev.