HIAB je predstavil svoje največje dvigalo do sedaj…

Gre za dvigalo HIAB IQ.1188 HiPro z zmogljivostjo 110tm, ki je prvo iz nove generacije IQ. HIAB je tokrat na novem modelu predstavil nekaj inovativnih rešitev na področju konstrukcijskih elementov in elektronike.

Dvigalo je bilo že od samega začetka zasnovano kot »multipraktik« z dolgim dosegom . Opremiti ga je mogoče z JIB-om, ki je bil zasnovan posebej za ta model – JIB 155Q.

HIAB je tokrat prvič predstavil novi profil teleskopske roke imenovan V12-Power. Enak profil je uporabljen tudi na JIB-u. Nova oblika roke omogoča prihranek na teži in večjo zmogljivost dvigala.

V12-Power

Največji doseg je možno doseči s konfiguracijo 9+6 podaljškov:

Če dvigalo ni opremljeno z JIB-om ima lahko do 10 teleskopskih podaljškov:

Dvigalo nadzoruje novi kontrolni sistem SPACEevo. Sistem je nadgradnja predhodnih hiabovih kontrolnih sistemov, ki so vedno veljali za »state of the art« v segmentu paletnih dvigal. To zagotavlja upravljalcu, da lahko z dvigalom upravlja hitro in predvsem natančno, ko je to potrebno.  SPACEevo omogoča uporabo vseh najnaprednejših funkcij kot so: VSL+, DLC-S, LSS-V, SAF, HiConnect…

SPACEevo je odprt modularen sistem, ki omogoča nadgradnjo dvigala oziroma njegovih funkcij kadarkoli želite. Dualcore procesor, izpopolnjeni senzorji in nova zasnova kablov zagotavljajo brezhibno delovanje v vseh pogojih in hkrati povečujejo zanesljivost in vzdržljivost dvigala med opravljanjem najzahtevnejših nalog.

Nov CombiDrive4 daljinski upravljalnik :

ZASLON: Opremljen s tremi barvnimi segmenti, ki omogočajo odličen nadzor nad premiki dvigala in zagotavljajo jasno berljive podatke in opozorila za operaterja.

PERSONALIZACIJA: prilagojene nastavitve za vsakega operaterja; z uporabo posameznih baterij lahko nastavitve shranite v pomnilnik baterije, tako da lahko vsak voznik  prilagodi delovanje dvigala svojim željam: na primer hitrost žerjava.

NADZOR: Podaljšana življenjska doba baterije, haptične povratne informacije na daljincu in informacije o delovanju in stanju dvigala na zaslonu omogočajo vrhunsko uporabniško izkušnjo med upravljanjem dvigala.

CombiDrive4

Hiab priporoča uporabo »Cyclone« rezervoarja za hidravlično olje, s katerim je za delovanje dvigala potrebnih le 190 litrov hidravličnega olja (v primeru uporabe navadnega rezervoarja potrebuje dvigalo za normalno delovanje 300-400 litrov hidravličnega olja), kar pripomore k zmanjšanju teže nadgradnje in prihranek pri vsakoletnem servisu. »Cyclone« rezervoar je vgrajen na bazi dvigala, kar pomeni, da ob strani šasije ostane več prostora za škatle za orodje ipd.

Dvigalo je opremljeno z dvema hidro-motorjema, ki omogočata 360° (neskončno) vrtenje dvigala in polno zmogljivost vrtenja do naklona terena 7%.

Dvigalo je možno opremiti z vitlom zmogljivosti do 3,5t.

Dvigalo je primerno za montažo na 4 osno vozilo z največjo dovoljeno skupno težo 32t.

Vsi konstrukcijski deli dvigala so pobarvani s posebno nano tehnologijo nDurance, ki zagotavlja odlično zaščito pred zunanjimi vplivi.

HIAB IQ.1188