Hiab je predstavil novi oprtni viličar – MOFFETT E4 NX. Z generacijo viličarjev »eSeries« je Hiab izdelal prvi oprtni električni viličar s 3-kolesnim pogonom na svetu.

Novi E4 NX je nastal na osnovi šasije Moffett M4 (trenutno so na voljo štirje različni modeli). Poganjajo ga litij-ionske baterije z novim krmilnikom in HMI (Human Machine Interface), ki prikazuje stanje baterije, delovanje stroja in servisne informacije. Baterije se lahko napolnijo preko običajne šuko vtičnice, preko polnilne postaje ali kar med vožnjo na tovornem vozilu.

Prednost električnega viličarja ni le v ničelnem izpustu emisij, ampak tudi v tihem delovanju in brez vibracij motorja, kar je za voznika še posebej udobno in varno. S tem je tudi nočna dostava po mestnih središčih veliko manj moteča za prebivalce.

Strošek lastništva E4 NX je veliko nižji kot pri primerljivem viličarju z motorjem z notranjim izgorevanjem.  Viličar se polni na elektriko in je sestavljen iz manj gibljivih delov, kar zmanjša servisne stroške.

Moffett »eSeries« je idealna izbira:

  • za vozila, ki dostavljajo tovor v cone z nizkimi izpusti emisij,
  • za nočne dostave,
  • za podjetja, ki bi rada zmanjšala svoj ogljični odtis.

Moffett E4 NX je opremljen tudi s hiabovim sistemom »HiConnect«.