Combilift-ova serija »Straddle Carrier-jev« ponuja številne prednosti pri manipulaciji z ladijskimi kontejnerji in s tovori velikih dimenzij v primerjavi z manipulatorji, ki se običajno uporabljajo za te namene.

Uporablja se lahko za razklad/naklad in kipanje ladijskih kontejnerjev različnih dimenzij,  za manipulacijo s kovinskimi, betonskimi, lesenimi izdelki in za različne druge namene.

Standardna izvedba modela SC3 ima zmogljivost 35.000kg in lastno težo 17.500kg. Kabina je nameščena na spodnjem delu, kjer je lahko dostopna in omogoča dober pregled nad delovnim območjem. Ima hidravlični teleskop, ki omogoča, da lahko dva ladijska kontejnerja zložite enega na drugega. Teleskop hkrati omogoča, da lahko kontejner peljete zelo nizko (na primer skozi vrata skladišča). Stroj je opremljen tudi z LED lučmi, ki omogočajo dobro vidljivost pri delu ponoči. Prijemalno orodje se prilagodi glede na tovor za katerega se bo stroj uporabljal. Lahko ga opremite tudi s kamerami za še boljši pregled, tehtalnim sistemom, daljinskim upravljanjem, itd…

Nizka lastna teža pripomore k nižji porabi goriva in manjšim obremenitvam na podlago. Manjše obremenitve na podlago omogočajo, da lahko s strojem vozite tudi na slabše utrjenih terenih. Upravljanje je hitro, varno in stroškovno učinkovito. Stroj je opremljen z veliko inovativnimi rešitvami in funkcijami, ki se lahko prilagajajo glede na potrebe stranke.